SAP, unul din cei mai mari producatori mondiali de software pentru afaceri, a lansat o aplicatie software prin care oricine este interesat de sport sau este fan al echipelor ce joaca la Campionatul Mondial de Fotbal, are posibilitatea de a obtine in timp real statistici detaliate ale meciurilor.

Astfel, cu ajutorul aplicatiei "SAP 2010 Football Experience", poti afla cine este golgheterul momentului, care echipa a dat cele mai multe goluri si care a incasat cele mai multe, poti obtine statistici pe cornere, ofsaiduri, interceptii, suturi pe poarta sau pe spatiul portii, suturi aparate, faulturi, lovituri libere si multe altele. De exemplu, pana pe data de 22 iunie 2010, cele mai multe cornere, 34, s-au inregistrat in meciul Grecia – Coreea de Sud.

Aplicatia de Business Intelligence dezvoltata a SAP a demonstrat ca, in primele doua meciuri din grupe, spaniolii au dat intre ei 1.328 de pase. Urmatoarele echipe cu joc de pase sunt (dupa primele doua meciuri din grupe), Olanda - cu 1.209 pase, Brazilia - cu 1.190 si Germania, cu 1.177 de pase.

"In afara de editiile la care si Romania a participat, am privit Campionatul Mondial de Fotbal ca pe un fapt divers, insa aceasta aplicatie m-a facut sa incep sa studiez fenomenul fotbal. Acest software de business explica jocul echipelor in teren, tacticile implementate de antrenori si rezultatele meciurilor", a declarat Valentin Tomsa, directorul general al SAP Romania.

Un alt modul al aplicatiei permite estimarea rezultatelor meciurilor, astfel incat sa aveti in permanenta la indemana atat rezultatele, cat si clasamentul in grupa, cu golaveraj, "adevar" si punct acumulate.

SAP Romania s-a infiintat in 2002, activitatea sa fiind concentrata pe vanzari si marketing precum si pe dezvoltarea versiunilor localizate ale solutiilor SAP. Compania avea o cota din piata locala de 22,7% in 2008 (conform IDC) si peste 300 de clienti in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri