Directorul diviziei energie al Siemens SRL, Petru Ruset, a declarat, marti, ca majorarea TVA la 24% va duce la o scadere a cash-flow-ului cu 5% in a doua parte a anului, dar ca societatea nu va fi foarte afectata de aceasta masura, ci mai degraba platitorul final, scrie NewsIn.
"Toata lumea simte criza. Dar semnalul pe care il simtim din exterior, in special din vestul Europei, este ca aceasta criza se apropie de sfarsit si asteptam ca situatia sa se imbunatateasca, mai ales in tarile din Europa de Est", a declarat Petru Ruset.

De asemenea, acesta a adaugat ca vede Romania ca pe o piata in dezvoltare, cu potential, dar ca are mult de investit in zona de infrastructura.

Primele turbine eoliene ale Siemens in Romania vor fi instalate pana la sfarsitul anului viitor, compania incheind deja un contract in acest sens pentru livrarea turbinelor, a mai spus Ruset.

"Pana la sfarsitul lui 2011 vom avea primele turbine Siemens livrate in Romania. Deja sunt antamate, dar nu putem spune inca cine este beneficiarul. Acestea vor fi de 2,3 MW", a precizat Petru Ruset.

Primele turbine Siemens de 3 MW sunt instalate deja de un an in Norvegia

Cu o activitate de peste 100 de ani in Romania, Siemens detine solutii in mai multe segmente de activitate: energie, sanatate, industrie. Siemens are sediul central in Bucuresti si prezenta regionala in Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si aproximativ 2.100 de angajati.

Siemens Romania este detinuta de grupul german Siemens AG. Structura Siemens este formata din trei sectoare: sanatate (insemnand echipamente medicale, service, mentenanta), energie (ce include divizia responsabila cu transmisia, distributia si generarea de energie, plus divizia de petrol si gaze) si industrie, care cuprinde divizia de mobilitate (tramvaie, metrouri, trenuri si infrastructura feroviara), divizia de automatizari industriale si tehnologii de actionari (cu produse pentru automatizari industriale), divizia solutii industriale (ce priveste proiectele speciale de automatizari in special pentru industria de minerit, ciment si metalurgie dar si food&beverage sau auto), precum si divizia tehnologii pentru cladiri (insemnand sisteme de securitate, incendiu si acces).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri