Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI), finanteaza, din fonduri structurale, implementarea proiectului Institutului National de Statistica (INS), Portal web pentru preluarea online a datelor statistice, in valoare de peste 21 milioane lei.
Contractul de finantare a fost incheiat in data de 4.08.2009, avand o valoare totala eligibila de 21.422.437 lei. Finantarea nerambursabila acordata este in pondere de 100%.

Proiectul urmeaza a fi finalizat in 14 luni de la data semnarii contractului de finantare, in prezent acesta aflandu-se in stadiu avansat de implementare.

Portal web pentru preluarea online a datelor statistice isi propune sa conduca la imbunatatirea accesului cetatenilor, mediului de afaceri si institutiilor publice la informatii, prin modernizarea serviciilor publice oferite, cresterea productivitatii muncii angajatilor prin scurtarea timpului alocat procesarii chestionarelor primite etc.

Proiectul propus face parte din intiativa de informatizare a institutiei. Prin realizarea acestuia, INS se va alinia institutiilor similare ale celorlalte state membre din Uniunea Europeana, atat din punct de vedere hardware, cat si software.

Proiectul INS este dezvoltat prin operatiunea 3.2.1 "Sustinerea implementarii de solutii e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband acolo unde este necesar", din cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", Axa prioritara 3 "TIC pentru sectoarele public si privat".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri