Veniturile din servicii ale Vodafone Romania au scazut in trimestrul al doilea al anului calendaristic, din cauza conditiilor economice dificile si a concurentei tot mai dure, care a afectat preturile.
"Veniturile organice din servicii au crescut cu 3,7% in Africa si Europa Centrala, cresterea de la Vodacom (Africa de Sud) si Turcia fiind amortizata partial de scaderile din Romania si restul Europei Centrale (...) Veniturile din servicii de pe piata romaneasca au scazut, din cauza conditiilor economice slabe si competitiei tot mai dure in privinta preturilor, ca rezultat al ofertelor promotionale", se arata intr-un raport al grupului britanic Vodafone, cel mai mare operator de telefomunicatii din lume, potrivit Mediafax.

Vodafone avea, la sfarsitul lunii iunie, 9,819 milioane de clienti in Romania, fata de 9,663 milioane la finele anului trecut, 9,73 milioane la sfarsitul lunii martie, respectiv 9,533 milioane de utilizatori la jumatatea lui 2009, potrivit raportului.

Procentajul clientilor prepaid in baza totala de utilizatori a urcat la 62,4% pana la aceeasi data, de la 61,9% la sfarsitul anului trecut.
Indicatorul ARPU (venitul mediu din servicii pe utilizator) al Vodafone a fost, in trimestrul aprilie-iunie, al doilea al anului calendaristic si primul al anului fiscal, de 6,9 euro pe piata romaneasca, de la 7,6 euro in perioada octombrie-decembrie 2009, respctiv 6,7 euro in primele trei luni ale anului 2010.

Serviciile prin contract au asigurat Vodafone Romania un ARPU de 14,3 euro, iar cele prepaid de 2,4 euro.

Reteaua din Romania a Vodafone a gestionat, in trimestrul al doilea al anului calendaristic, 3,96 miliarde de minute de convorbire, in crestere de la 3,223 miliarde in perioada corespunzatoare a anului trecut, respectiv 3,719 miliarde in primele trei luni ale acestui an.

Vodafone a inregistrat, in trimestrul aprilie-iunie, primul al anului fiscal 2010-2011, venituri totale de 2,04 miliarde lire sterline (2,4 miliarde euro) pe pietele din Africa si Europa Centrala, reprezentand o crestere organica de 3,7% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului anterior, respectiv un avans in termeni absoluti de 29,8%.

Grupul britanic a avut, la nivel mondial, venituri din servicii de 10,58 miliarde lire sterline (12,56 miliarde euro) in perioada analizata, in urcare usoara de la 10,09 miliarde lire in acelasi trimestru al anului 2009.

Vodafone Romania a inregistrat in anul fiscal 2009/2010, incheiat la 31 martie, o scadere cu 25% a profitului inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizari (EBITDA), la 396 milioane euro, dupa venituri totale mai mici cu 21%, de 921,5 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri