Flanco anunta depunerea pe data de 28 iulie 2010 a planului de reorganizare la Tribunalul Bucuresti, acesta urmand a obtine aprobarea Adunarii Generale a Creditorilor si validarea Judecatorului Sindic pana la finalul lunii septembrie 2010.

Compania urmeaza astfel sa incheie un amplu proces de reorganizare judiciara, intregul business fiind complet restructurat operational si financiar.

“Flanco a reusit cel mai rapid plan de reorganizare efectuat la acest nivel, compania depunand planul de reorganizare la mai putin de un an de la declansarea procesului”, a declarat Andrei Cionca, Managing Partner al Casei de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al Flanco.

Astfel, compania a trecut pe break-even incepand cu luna iunie 2010, dupa 21 de luni consecutive de pierdere (septembrie 2008 - iunie 2010). Cota de piata a companiei a depasit in iunie si iulie 2010 valoarea celei din iunie 2009, in ciuda unei piete in scadere sau a masurilor de contractie a consumului precum majorarea cotei TVA.

“Flanco a redevenit pe parcursul anului 2010 un business viabil. Masurile drastice de restructurare implementate in ultimele 7 luni au inceput rapid sa genereze efecte pozitive, vanzarile companiei fiind in crestere constanta de la luna la luna, cu un numar de clienti in crestere. Sustinerea pe care o avem din partea tuturor partenerilor de afaceri este fara indoiala una pragmatica, bazata pe potentialul nostru de dezvoltare, si intr-o foarte mica masura una sentimentala, sustinuta de cei 16 ani de istorie ai companiei pe piata locala”, a declarat Adrian Olteanu, CEO Flanco.

Planul de reorganizare a fost deja discutat cu toti creditorii principali ai companiei, anterior depunerii spre aprobare si are toate premisele de a fi un succes. “In acest fel creditorii companiei raman alaturi de Flanco si primesc prin planul de reorganizare cea mai buna solutie posibila in contextul dat”, a mai declarat Andrei Cionca.

Bazat pe vanzarile actuale, Flanco isi propune pentru 2011 atingerea unei cote de piata de 10%, urmand sa realizeze o cifra de afaceri de 110 milioane euro.

Povestea insolventei Flanco:


Decembrie 2009 ~ declansarea procesului de reorganizare judiciara
Decembrie 2009 ~ cota de piata scade cu 40% in numai o luna, pe fondul deschiderii procedurii de insolventa
Ianuarie 2010 ~ managementul Flanco este schimbat, Adrian Olteanu preluand functia de CEO.
Martie 2010 ~ compania scade costurile cu 40% fata de noiembrie 2009.
Februarie-Iunie 2010 ~ compania implementeaza un amplu program de stimulare a vanzarilor
Iunie 2010 ~ Flanco reintra pe break-even, dupa 21 de luni de pierderi si depaseste cota de piata din 2009
Iulie 2010 ~ Flanco depune planul de reorganizare la Tribunalul Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri