Mihai Tudor, directorul general al filialei locale a IBM, cel mai important furnizor de servicii IT la nivel global, spune ca, desi compania planificase ca in acest an sa se ajunga la nivelul din 2008, business-ul se situeaza mai degraba la nivelul anului trecut.
“Ne situam in parametrii de business echivalenti anului 2009. Chiar daca planul nostru era acela de a reveni la nivelul din 2008, suntem multumiti cu rezultatele obtinute pana in prezent”, a declarat Mihai Tudor (foto).

Potrivit country manager-ului IBM in Romania, in prezent, marea majoritate a clientilor companiei la nivel global provin din tarile aflate in curs de dezvoltare, de pe orice continent.

Furnizorul de servicii IT a lansat serverul mainframe zEnterprise si o noua arhitectura a sistemelor, care permite aplicatiilor de pe mainframe, serverele Power7 si System X sa partajeze resursele si sa poata fi administrate ca un singur sistem virtual.

Noua tehnologie este rezultatul unei investitii de peste 1,5 miliarde dolari in cercetare si dezvoltare al unei colaborari de trei ani cu clienti IBM de pe intreg globul.

Avand capacitatea de a administra aplicatii de pe mai multe sisteme ca intr-un singur sistem, zEnterprise poate reduce costurile de achizitie cu 40% si costurile de licentiere cu pana la 55%.

Din punct de vedere al performantei, sistemul zEnterprise este cel mai performant sistem IBM creat pana acum; serverul principal al sistemului contine 96 microprocesoare ce ruleaza la 5,2 Ghz, capabile sa execute peste 50 de miliarde de instructiuni pe secunda.

Aceasta noua tehnologie IBM in domeniul microprocesoarelor are aplicatii software noi pentru a optimiza performantele aplicatiilor ce ruleaza un volum mare de date, ducand la o imbunatatire cu peste 60% a volumului de lucru cu multe date si a aplicatiilor Java.

zEnterprise va fi disponibil pe piata locala incepand cu luna septembrie a acestui an, la un pret care porneste de la circa un milion de euro.

“In tari precum Slovenia, Polonia, Cehia, multe institutii de stat apeleaza la astfel de sisteme. Dat fiind faptul ca acestea au devenit accesibile, noi tintim ca potentiali clienti ai solutiilor noastre institutii din sectorul public, dar si din zona privata. Daca economia isi va reveni, in 2-3 trimestre exista posibilitatea sa avem si primii clientii pentru aceasta tehnologie”, afirma Tudor.

Noua tehnologie mareste de zece ori performantele de analiza complexa, facand disponibile date interne despre business in minute, conform oficialilor IBM.

Gigantul IT a anuntat vanzari de 23,7 miliarde dolari pentru al doilea trimestru al acestui an, in crestere cu 2%.

Profitul companiei a crescut cu 9% la 3,4 miliarde dolari. Veniturile companiei provenite din vanzarea de software a crescut cu 2% la 5,3 miliarde dolari.

Pentru prima data, veniturile provenite din pietele dezvoltate le-au egalat pe cele provenite din zona euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri