Conducerea Avangate, compania multinationala recent separata din Gecad ePayment, integratorul de plati electronice lansat de Radu Geogescu si vandut saptamana trecuta grupului media sud-african Naspers, vrea ca firma sa ajunga pana in 2015 la vanzari de miliard de dolari si sa se coteze pe bursa americana Nasdaq.
"Nasdaq e cea mai importanta piata de capital pentru companiile tehnologice, asa ca alegerea este fireasca pentru Avangate. Cotarea va aduce vizibilitate, reputatie, acces mai facil la resurse financiare si la clienti foarte mari", explicat pentru Wall-Street, Carmen Sebe, CEO-ul companiei cu cinci ani de activitate pe piata globala a solutiilor de distributie electronica de software.

Avangate ofera companiilor de software solutii pentru vanzarea produselor la nivel global, prin orice canal de distributie, fie ca este vorba de magazine online sau de vanzari prin retele de afiliati sau distribuitori.

Managerul companiei crede ca atingerea acestor doua tinte va insemna un punct de cotitura pentru industria IT locala si mai ales pentru exporturile romanesti de software.

"Avem o crestere anuala de peste 100% si ne asteptam ca veniturile sa evolueze similar si pe viitor. Pentru acest an estimam venituri de peste 70 milioane de dolari, mai mult decat dublu fata de 2009. Vrem sa ne extindem puternic la nivel international si, pentru a reusi acest lucru, avem in plan ca, in urmatorii 2-3 ani, sa mai deschidem inca trei birouri in afara Romaniei. Pe de alta parte, ne consolidam pozitiile deja avute pe piata SUA si in Asia si cresterea cotei de piata. De asemenea, urmarim deschiderea unui birou in Europa de Vest, in acest interval de timp”, adauga Sebe.

Compania are peste 1500 de clienti - firme de software ce tranzactioneaza zeci de milioane de dolari anual - si o echipa de peste 60 de specialisti in cele patru birouri din Amsterdam (Olanda), Mountain View (USA), Taipei (Taiwan) si Bucuresti. Echipa va creste in urmatorii doi, trei ani cu cel putin 40 de specialisti in vanzari software, business development, marketing online si operational.

„Avem in permanenta posturi deschise pe pagina noastra de cariere, iar numarul oportunitatilor de angajare va creste pentru a putea acoperi necesarul de personal atat pentru biroul din Romania, cat si pentru reprezentantele pe care le vom inaugura”, precizeaza Carmen Sebe.

In acest moment, peste 90% din veniturile companiei provin din export, incluzand aici si veniturile generate de companii software romanesti care vand in afara tarii prin Avangate.

„In viitor dorim sa ne implicam mai mult in a sprijini comunitatea de dezvoltatori de software din Romania, prin asocierea in diverse proiecte pentru tinerii antreprenori”, mai spune Carmen Sebe.

Printre clientii companiei se numara Lavasoft, Kaspersky Lab, DVD Fab, dar si companii de software romanesti de succes la nivel global: BitDefender, Caphyon, Syncro Soft.


















Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri