Asbis Romania, unul dintre principalii distribuitori de electronice si IT pe piata locala, estimeaza vanzari de 300-500 de exemplare pana la finalul acestui an pentru eBook Readerul Libretto PER5062B, a declarat Monica Aluas, directorul general al companiei de distributie.
Managerul estimeaza ca anul viitor vanzarile Asbis de cititoare de carti electronice vor fi de aproximativ 3.000-4.000 de unitati.

Produsul, lansat de compania Prestigio, costa aproape 250 de euro (1.060 de lei), are ecran touch, tehnologie WIFI, browser web si o durata a bateriei de pana la 10 000 de pagini. Acesta are dimensiuni de 170 X 124 X 8.8 mm, greutate de 240 de grame si un ecran de 15,3 centimetri care suporta 14 tonuri de gri.

Cititorul de carti electronice distribuit de Asbis intra pe o piata in care exista din ce in mai multa competitie si in care si-au facut aparitia si producatori romani, compania locala Televoice, anuntand in aceasta saptamana ca din decembrie va vinde e-readerul Evobook.

„In Romania, anul 2010 a reprezentat inceputul timid al acestui produs, insa pentru 2011 estimam o piata de aproximativ 3 milioane de euro, urmand ca in 2013 aceasta sa depaseasca 10 milioane de euro” a declarat Liviu Nistoran, presedintele Televoice.

Astfel, daca primul astfel de produs comercializat pe piata locala a fost eRiver Story, dispozitiv importat in decembrie anul trecut de catre Skin Romania, in prezent romanii isi pot cumpara si Kindle de la Amazon si e-readerul distribuit de Asbis.

Prestigio, compania producatoare a eBook Readerului Libretto PER5062B, realizeaza computere desktop, tastaturi, camere web, DVD playere, sisteme audio, stick-uri USB, sisteme de navigare prin GPS si accesorii pentru telefoane sau computere.

Acestea sunt distribuite prin intermediul Asbis Romania, compania care are 45 de angajati si care va inregistra anul acesta afaceri de circa 30 de milioane de euro, conform declaratiilor Monica Aluas.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri