Chris Hughes, co-fondatorul Facebook, care a parasit cea mai mare retea sociala din lume pentru a lucra campania sa prezidentiala a lui Barack Obama, a lansat o companie care promoveaza cauzele caritabile.
Jumo.com, care functioneaza, pentru moment, in versiune beta, are ca obiectiv "conectarea a milioane de oameni care, conlucrand, vor imbunatati viata altora", potrivit AFP.

Site-ul pune la dispozitia utilizatorilor care se alatura Jumo prin Facebook instrumente care ii ajuta pe acestia sa gaseasca informatii despre organizatiile care ii intereseaza, sa primeasca stiri si noutati despre ele.

Sute de organizatii non-profit si organizatii de caritate specializate pe sanatate, educatie, mediu, saracie, drepturile omului sau pe alte sectoare sunt prezente, in acest moment, pe Jumo.com.

Potrivit unui articol aparut pe blogul Forbes, aproximativ 3.500 de organizatii s-au inscris, pana in prezent, pe Jumo.

Dupa cum spune fondatorul acestei retele sociale non-profit pe blogul sau, scopul siteului este acela de a "folosi tehnologia si networkingul pentru a conecta indivizi si institutii care sa lucreze impreuna pentru a schimba lumea".

Chris Hughes a adaugat ca explozia de tehnologii de comunicare, cum este cea a telefoanelor mobile sau a Internetului, face ca lucrurile sa devina mai usoare pentru oamenii din intreaga lume.

"Criza economica a influentat negativ fiecare popor, intr-o masura mai mare sau mai mica. Inca mai exista, in lume, miliarde de persoane care inca nu au acces la servicii de sanatate adecvate sau la o educatie potrivita. Guvernele sunt corupte, iar dezastrele naturale lovesc in continuare", a afirmat acesta.

Hughes a parasit Facebook, reteaua sociala pe care a fondat-o impreuna cu Mark Zuckerberg si alti asociati in perioada in care studia la Universitatea din Harvard, pentru campania lui Obama din 2007.

Eforturile de promovare online ale lui Obama au contribuit la victoria obtinuta de acesta in noiembrie 2008, in favoarea lui John McCain.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri