Provus si Romcard este a treia tranzactie realizata de Innova in Romania, dupa achizitia din 1999 a Orange Telecom, companie vanduta dupa sase ani catre France Telecom, si preluarea in 2008 a afacerii La Fantana.

Innova Capital a fost asistata de catre Badea Clifford Chance, iar PricewaterhouseCoopers a fost consultantul financiar al tranzactiei. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Achizitia surprinde intrucat procesatorul de carduri turc Provus Services Provider, controlat de fondul de investitii Turkven si prezent pe piata locala din 2001, a cumparat chiar anul trecut RomCard, companie de procesare a cardurilor cu afaceri de 1,3 milioane de euro in 2009 si detinuta de BCR, BRD, UniCredit Tiriac Bank, Raiffeisen Bank si Financiara SA.

Directorul general al Romcard: Tranzactia cu Provus creeaza premisele unor investitii pe viitor

Directorul general al Romcard: Tranzactia cu Provus creeaza...

Provus si RomCard sunt cei mai importanti furnizori de servicii de emitere si personalizare a cardurilor, de operatiuni si procesari de tranzactii la terminale ATM si POS, precum si de servicii de switching si e-commerce, activand pe piata de mai mult de zece ani. "Achizitia creeaza conditiile pentru accelerarea dezvoltarii locale si regionale a celor doua companii si reafirma interesul pe termen lung al Innova Capital pentru Romania", potrivit fondului de private equity.

Citeste si:

“Am avut numeroase argumente pentru a investi in Provus”, a declarat Krzysztof Kulig, partener Innova Capital si noul presedinte al Provus Supervisory Board.

Provus, infiintata in 2001, detine toate certificarile necesare de la organizatiile internationale MasterCard si Visa , oferind o plaja completa de servicii de procesare a cardurilor, atat pentru emitere, cat si pentru acceptare. De asemenea, compania furnizeaza servicii de personalizare a cardurilor si aplicatii de Loyalty. Provus administreaza peste 1500 de unitati ATM, 4500 de terminale POS, 3 mil. de carduri si peste 3,5 mil. de tranzactii pe luna.

RomCard este un veteran al industriei si primul centru de procesare a cardurilor din Romania. Infiintata in 1994, compania a continuat sa se axeze pe procesarea tranzactiilor si si-a extins activitatea in servicii e-commerce, fiind in prezent singura platforma 3D Secure certificata de catre Visa si MasterCard din Romania.