Grupul francez Lactalis, cel mai mare producator european de lactate, achizitioneaza 15,3% din actiunile Parmalat de la trei fonduri de investitii pentru 744 milioane de euro, ajungand astfel la o participatie de 29% la compania italiana, transmite Reuters.
Cele trei fonduri de investitii, Zenit Asset Management, Skagen AS si Mackenzie Financial Corp, vor primi un pret de 2,8 euro pe actiune, cu 13,5% peste cotatia din inchiderea sedintei de luni, conform Mediafax.

La 29%, participatia Lactalis la Parmalat se afla sub pragul de 30% care obliga la lansarea unei oferte de preluare. Lactalis a anuntat, insa, ca nu intentioneaza sa preia controlul Parmalat, companie cu o valoare de piata de circa 4,5 miliarde de euro.

O asociere intre Parmalat si Lactalis nu ar ridica obiectii din partea autoritatilor antitrust, din cauza sinergiilor substantiale posibile pentru cei doi producatori de lactate in Italia sau Europa de Sud, considera analistii.

Majorarea participatiei grupului Lactalis, care detine LaDorna, vine in contextul in care guvernul italian analizeaza introducerea unor legi care sa mentina companiile strategice sub control italian.

Cea mai mare banca comerciala din Italia, Intesa Sanpaolo, a anuntat posibilitatea formarii unui consortiu cu grupul Ferrero, pentru a pastra un control italian asupra Parmalat. Intesa detine 2,4% din Parmalat. Grupul Granarolo, al doilea mare producator de lactate din Italia, este gata sa se alature consortiului.

La adunarea generala a actionarilor Parmalat, programata pentru 12-14 aprilie, Lactalis ar putea obtine controlul asupra companiei italiene, asigurandu-si pana la noua din cele 11 locuri in consiliul director.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri