Barbatul norvegian in varsta de 32 de ani arestat pentru atacul armat din cadrul scolii de vara a organizatiei de tineret a Partidului Laburist aflat la putere si a atacului cu bomba din centrul capitalei Oslo se numeste Anders Behring Breivik, un conservator si nationalist, asa cum l-a caracterizat publicatia Verdens Gang.
Blond, cu o inaltime de 1,80 m, Anders Behring Breivik a aparut pe insula Utoya, unde avea loc scoala de vara a organizatiei de tineret a Partidului Laburist, echipat ca si politist. A deschis focul asupra tinerilor dupa ce le adresase cateva cuvinte in norvegiana.

Potrivit autoritatilor, Breivik ar fi fost vazut in zona unde a avut loc atacul cu bomba inainte cu doua ore de producerea atactului armat din Utoya.

Numarul victimelor celor doua incidente a crescut la 91, mai arata ultimele informatii citate de publicatie.

Anders Behring Breivik a studiat la Scoala de Comert din Oslo si este descris de cotidianul Verdens Gang drept conservator si nationalist. Totodata, acesta este caracterizat ca si francmason.

Pe pagina sa de Facebook – ce a fost blocata intre timp – Breivik impartasea ideile celebrului premier britanic Winston Churchill si viziunea eroului norvegian Max Manus.

Potrivit Verdens Gang, suspectul nu a incalcat pana in prezent legea, avand doar cateva sanctiuni rutiere. Breivik detine permis de port arma pentru un pistol Glock, carabina si o arma automata.

Anders Behring Breivik s-a mutat in luna iulie a acestui an in orasul Rena, la vest de Oslo, unde detinea o ferma sub numele de “Breivik Geofarm”. Acesta ar fi putut folosi numele firmei pentru a obtine cantitati mari de fertilizatori artificiali si alte chimicale utilizate la fabricarea explozibililor.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri