Presedintele american, Barack Obama, a anuntat, duminica seara, un acord intre liderii republicani si democrati din Congres, care va permite Statelor Unite sa reduca deficitul si sa evite incetarea platilor, relateaza AFP.
Citeste si Adevarul despre ACORDUL AMERICANILOR. Riscurile raman ridicate!

Obama a precizat ca proiectul de lege urmeaza sa fie adoptat in urmatoarele zile, atat in Camera Reprezentantilor, cat si in Senat, potrivit Mediafax.

Acordul prevede, in afara majorarii plafonului de indatorare, si o scadere cu 1.000 de miliarde de dolari a cheltuielilor si crearea unei comisii speciale, formate din republicani si democrati, care sa identifice noi posibilitati de reducere a cheltuielilor, in valoare de 2.000 miliarde de dolari.

"Vreau sa anunt ca responsabilii celor doua partide din cele doua Camere au ajuns la un acord care va reduce deficitul si va permite evitarea incapacitatii de plata, care ar fi avut un efect devastator asupra economiei noastre", a spus Obama.

Plan de crestere a plafonului de indatorare

Membrii democrati si republicani ai Congresului SUA ar putea vota astazi, 1 august, dupa luni de divergente, un plan sustinut si de Casa Alba pentru cresterea plafonului de indatorare si evitarea unei intrari fara precedent in incetare de plati, transmite Reuters.






Planul, care urca plafonul de indatorare, in prezent de 14.300 de miliarde de dolari, si reduce aproximativ 2.400 de miliarde de dolari din deficit in urmatorul deceniu, ar urma sa treaca de Senat, considera analistii, insa ar putea sa intampine o opozitie mai dura in Camera Reprezentantilor, unde atat politicienii conservatori cat si cei liberali si-au exprimat nemultumirea fata de acord.

Chiar daca intelegerea a venit la timp pentru a evita o intrare catastrofica in incetare de plati, Washingtonul si investitorii vor urmari cu atentie pentru a vedea daca este suficient ca sa convinga agentiile de ratinga ca SUA pot sa-si pastreze calificativul "AAA", cel mai ridicat posibi

De asemenea, trezoreria Statelor Unite intentioneaza sa atraga luni peste 50 de miliarde de dolari prin vanzarea de titluri cu scadenta la trei si sase luni.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri