Pretul petrolului a scazut luni cu 3 dolari, la putin peste 83 dolari pe baril, din cauza temerilor privind cererea de pe piata americana, iar aurul a atins un nou maxim istoric, de peste 1.700 dolari pe uncie, din cauza reducerii ratingului SUA la AA+ de catre Standard & Poor's, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Bursele asiatice au scazut puternic, iar dolarul se depreciaza fata de principalele valute de referinta si a atins un nou minim istoric fata de francul elvetian. Investitorii vand in ritm accelerat actiuni si marfuri cu grad ridicat de risc si se orienteaza catre activele sigure, precum yenul japonez, francul si aurul.

Pretul petrolului de referinta pe piata americana a atins luni un minim al zilei de 83,18 dolari pe baril si se tranzactiona, in jurul orei 9:42, la 83,53 dolari pe baril. Cotatia titeiului Brent a coborat la 105,79 dolari, cel mai redus nivel din 27 iunie, revenind ulterior la 106,36 dolari pe baril.

Petrolul SUA a pierdut circa 8% din pret de la inceputul acestui an, dupa ce s-a apreciat in 2010 cu 15%.

Aurul a atins luni un nou maxim istoric, de peste 1.714 dolari pe uncie, revenind ulterior la circa 1.690 dolari pe uncie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri