Rezerva Federala a SUA (Fed) a anuntat ca va mentine politicile de stimulare pentru cel putin inca doi ani, intr-un efort de a sustine economia si pietele globale inca fragile, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Este insa neclar daca decizia, care nu implica un angajament privind noi fonduri pentru cumpararea de obligatiuni, va fi suficienta pentru a oferi un punct de sprijin bursei din Statele Unite, dupa ce acestea au pierdut 15% in ultimele doua saptamani.

Cresterea economica a SUA se dovedeste considerabil mai slaba decat asteptarile, indicand ca inflatia, care s-a temperat recent, va ramane sub control in viitorul previzibil, mentioneaza Fed.

"Fed anticipeaza ca situatia economica, incluzand o rata redusa de utilizare a resurselor si o perspectiva pentru inflatie temperata pe termen mediu, va garanta, probabil, un nivel scazut al ratelor la fondurile federale cel putin pana la mijlocul anului 2013", se arata intr-un comunicat al Fed.

Dobanda de politica monetara a bancii central americane se afla la un minim istoric, in banda de variatie 0-0,25%.

Fed a reafirmat si politica de a reinvesti fondurile unui portofoliu de obligatiuni, fara sa ofere detalii.

Decizia Fed vine intr-un moment de instabilitate pe pietele de capital, cauzat de amplificarea temerilor privind riscurile la adresa economiei mondiale, dupa retrogradarea ratingului Statelor Unite de catre agentia Standard & Poor's.

Volatilitate extrem de ridicata pe bursa

Update: Bursa de la New York a inchis in urcare, dupa o sedinta volatila, investitorii incercand sa inteleaga mesajele transmise de Rezerva Federala (Fed) privind economia dupa doua saptamani de scaderi abrupte pe pietele din intreaga lume, transmite Mediafax.

Cumpararile au accelerat pe finalul zilei, iar indicele S&P 500 a inregistrat cea mai buna sedinta din ultimii doi ani, dupa o prabusire de aproape 17% in ultimele doua saptamani.

Piata si-a inversat directia de sase ori dupa ce banca centrala americana a anuntat ca va mentine dobanzile la zero pentru inca doi ani.

Actiunile bancare au revenit puternic dupa pierderile recente, iar indicele sectorului financiar a inchis cu un castig de 6,7%.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 3,98%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a avansat cu 4,74%. Piata Nasdaq a castigat 5,29%.

Bursa din Statele Unite inregistra o volatilitate extrem de puternica imediat dupa sedinta de politica monetara a Fed, dupa ce in prima parte a sedintei a crescut puternic, investitorii fiind atrasi de preturile scazute, transmite Reuters.

La 14:49 (21:49 ora Romaniei), la scurt timp dupa sedinta Rezervei Federale a SUA (Fed), indicele industrial Dow Jones se afla in scadere cu 1,53%, Standard & Poor's 500 cu 1,1%, iar Indicele Compozit Nasdaq cu 0,67%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri