Statul elen are bani pentru a functiona pana in octombrie, a declarat, luni, secretarul de stat din Ministerul de Finante Filippos Sachinidis, subliniind astfel necesitatea ca Grecia sa primeasca urmatoarea transa a ajutorului financiar extern de la UE si FMI, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Declaratia lui Sachinidis confirma informatii furnizate, anterior, pe surse de oficiali eleni, potrivit carora statul ar mai avea bani doar pentru cateva saptamani.

"Avem spatiu de manevra in octombrie. Incercam sa ne asiguram ca statul poate continua sa opereze fara probleme", a raspuns oficialul, intr-un interviu la un post de televiziune, la intrebarea cat timp mai poate plati statul pensiile si salariile.

Creditorii internationali ai Greciei au avertizat saptamana trecuta ca ar putea bloca eliberarea celei de-a sasea transe, in valoare de opt miliarde de euro, a programului de ajutor finaciar de 110 miliarde de euro, din cauza derapajelor fiscale repetate.

Guvernul elen a anuntat introducerea unei noi taxe pe proprietati imobiliare, pentru a se asigura ca va respecta tintele bugetare si va obtine transa de la FMI si UE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri