Unul din cinci japonezi se asteapta sa existe o usoara imbunatatire in urmatorii ani, dar niciun respondent nu anticipeaza o crestere notabila a economiei, arata un sondaj realizat de Associated Press si Gfk.
Pe de alta parte, patru din cinci japonezi evalueaza situatia actuala ca fiind rea si foarte rea.

Economia este in prezent considerata a fi intr-o situatie mai rea decat in urma cu cinci ani de o majoritate clara a japonezilor, 70%, in timp doar un sfert cred ca este intr-o stare asemanatoare.

De asemenea, aproape o treime dintre respondenti au experimentat o inrautatire a finantelor propriei familii, iar putin peste jumatate nu au perceput nicio schimbare. Doar pentru 13% din japonezi finantele personale au cunoscut o imbunatatire.

„Conditiile economice ale tarii sunt considerate slabe de 58% din totalul japonezilor, iar alte 27 de procente le vad ca foarte reduse. In timp ce 13% considera situatia actuala ca fiind corecta, doar 2% evalueaza economia a fi intr-o stare buna. Aceste opinii sunt impartite in mod egal intre barbati si femei”, indica sondajul Gfk.

In plus, sondajul AP-GfK arata ca doar un mic procent din populatia japoneza anticipeaza o crestere economica in viitorul apropiat. Un procent redus, de 22% se asteapta ca economia sa se gaseasca intr-o situatie ceva mai buna din urmatorii cinci ani comparativ cu prezentul, in vreme ce 42% nu cred ca se intrevede nici o ameliorare.

Cu toate acestea, o treime dintre japonezi se tem ca economia lor va fi mai slaba sau mult mai slaba in cinci ani, in timp ce aproape niciun respondent nu declara ca estimeaza o imbunatatire a starii economiei nationale.

Cercetarea de piata AP-GfK a fost realizata in Japonia de catre GfK Roper Public Affairs & Corporate Communications intre 29 iulie si 10 august 2011, pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1.000 de persoane cu varsta de peste 18 ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri