Guvernul german a redus aproape la jumatate prognoza de crestere economica pentru 2012, de la 1,8% la 1%, masura care reflecta in mare parte perspectivele dificile determinate de criza datoriilor suverane din zona euro, transmite AFP, preluat de Mediafax.
Pentru acest an, Executivul anticipeaza un avans al PIB de 2,9%, usor peste ritmul de 2,6% estimat in aprilie.

"Riscurile provenite din strainatate au crescut semnificativ", a declarat ministrul Economiei, Philipp Rosler, evocand problemele in crestere cu care se confrunta populatia si companiile din cauza crizei din zona euro.

Impactul crizei, perceput de cateva luni in Germania, unde indicatorii industriali sunt in scadere, va culmina in perioada de iarna.

Guvernul anticipeaza, ca si majoritatea institutelor de cercetari, ca PIB-ul se va contracta in trimestrul al patrulea si va stagna in primele trei luni ale anului viitor.

Din punct de vedere tehnic, Germania va evita recesiunea, definita prin doua trimestre de contractie economica, spre deosebire de mai multe alte tari europene.

"Nu se pune problema unei recesiuni. 1% inseamna o crestere, tendinta PIB este in urcare", a afirmat Rosler.

Guvernul anticipeaza totodata ca somajul va continua sa scada anul viitor pana la 6,7%, cel mai redus nivel in peste 20 de ani, fata de o medie de 7% in 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri