Miliardarul american Warren Buffett, seful companiei de investitii Berkshire Hathaway, a declarat ca nu investeste in obligatiuni europene intrucat nu este clar ca Europa are vointa si capacitatea "de a face tot ce este necesar" pentru a rezolva criza datoriilor, potrivit CNBC, citat de Mediafax.
Buffett este ingrijorat de lipsa de incredere din Europa, victima unei retrageri, partiale, a investitorilor.

Seful Berkshire a declarat ca analizeaza in fiecare zi obligatiuni ale statelor europene, dar nu a inceput sa investeasca din nou. In plus, compania pe care o conduce nu are plasamente in banci din zona euro si nu a observat inca oportunitati de achizitie.

Europa "nu o sa dispara", iar economia regiunii va fi mai puternica in zece ani, considera miliardarul.
Perioada intermediara ar putea fi, insa, dificila, a avertizat el.

Costurile de imprumut ale Italiei si Spaniei au crescut puternic in ultima perioada, starnind temeri ca cele doua economii, printre cele mai mari din zona euro, ar putea deveni victime ale crizei datoriilor suverane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri