Grupul bancar francez Credit Agricole SA a anuntat, marti, ca va lansa o oferta in numerar pentru 100 la suta din actiunile grupul bancar elen Emporiki Bank, evaluand banca greceasca la 3,1 miliarde euro, informeaza Rompres.

Banca franceza se ofera sa plateasca 23,50 euro pentru fiecare actiune la Emporiki Bank, ceea ce reprezinta o prima de 0,3 procente comparativ cu valoarea inregistrata de actiunile Emporiki la data de 9 iunie, ziua in care consiliul de administratie de la Credit Agricole SA, prezidat de Ren Carron, a aprobat lansarea unei oferte de preluare pentru Emporiki.

Perioada de acceptare a ofertei se deruleaza intre sfarsitul lunii iunie si inceputul lunii august 2006. Grupul bancar francez a informat ca va finanta achizitia din rezervele sale de lichiditati, urmand ca aceasta sa ridice castigurile per actiune in perioada urmatorilor doi ani.

Anuntul de marti pune capat speculatiilor privind planurile Credit Agricole in legatura cu banca elena. Credit Agricole si Emporiki Bank au un parteneriat care dureaza de sase ani. In plus, banca franceza controleaza 8,93 la suta din actiunile Emporiki Bank.

Anterior, Credit Agricole a informat ca este interesata sa-si creasca participatia la Emporiki Bank, insa a subliniat ca orice decizie in acest sens va depinde de o decizie favorabila in legatura cu obligatiunile neonorate ale bancii grecesti la fondurile de pensii.

In Romania, grupul Emporiki Bank si-a inceput activitatea in septembrie 1999 prin infiintarea bancii denumita initial Commercial Bank of Greece (Romania), urmata de deschiderea reprezentantei societatii de investitii Commercial Capital Enterprises Ltd. si de infiintarea societatii de asigurari FENNIX HELLAS Insurance Agency - filiala a Phoenix General Insurance Agency, compania de asigurari a Grupului.

In 2004, subsidiara bancii din Romania si-a schimbat denumirea in Emporiki Bank - Romania, ca urmare a deciziei bancii-mama de a promova pretutindeni in lume denumirea in limba greaca a numelui sau. Emporiki Bank - Romania si-a deschis pana in prezent un numar de cinci sucursale: doua in Bucuresti, doua in Iasi si una in Constanta, urmand ca in perioada urmatoare sa isi extinda reteaua de sucursale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri