Reprezentantii Mittal Steel au trimis o scrisoare deschisa actionarilor Arcelor SA, prin care ii indeamna sa reziste presiunilor din partea conducerii pentru fuziunea cu compania rusa Severstal.
Analistii sunt de parere ca actionarii Arcelor sunt tentati sa fie de acord cu oferta celor de la Mittal.

Saptamana trecuta, consiliul de conducere al Arcelor a respins abordarea celor de la Mittal, care venisera cu o oferta de preluare de 25,8 miliarde de euro. Reprezentantii Mittal au afirmat ca nu vor renunta la discutiile cu Arcelor. Si consiliul de administratie de la Arcelor a mandatat conducerea grupului european sa continue discutiile cu Mittal, in eventualitatea in care acesta din urma este dipus sa-si majoreze din nou oferta. Saptamana trecuta insa, reprezentantii Mittal au afirmat ca nu vor imbunatati termenii financiari ai ofertei de 25 miliarde de euro ( 31 miliarde de dolari) si nici nu avem intentia de a face asta, citeaza BBC.

Pe 30 iunie a fost stabilita o intalnire care va da ocazia actionarilor Arcelor, al doilea producator de otel mondial, sa se opuna tranzactiei cu Severstal, producatorul rus de otel. Scrisoarea trimisa de Mittal precizeaza ca fuziunea va da miliardarului rus Alexei Mordashov, proprietarul Severstal, controlul eventualelor companii combinate, el avand posibilitatea de a creea cel mai mare producator de otel din lume, cu venituri de 46 miliarde euro.

Lakshmi Mittal, presedintele gigantului siderurgic anglo-indian Mittal Steel, a acuzat conducerea grupului european ca intentioneaza sa blocheze 'liberul joc al pietei' prin acordul sau de fuziune cu compania rusa Severstal. Acordul Arcelor cu Severstal 'nu este o oferta facuta actionarilor sai' ci 'o preluarea a controlului ce se face la un pret mai mic decat cotatia actuala a actiunilor Arcelor', a declarat Mittal intr-un interviu publicat de cotidianul 'Le Figaro'.

Arcelor a afirmat ca miscarea de acceptare a fuziunii cu Severstal va fi abandonata daca 50% dintre actionari nu vor fi de acord cu ea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri