Nisa, Franta, oras aflat pe Coasta de Azur, a fost tinta unui atac terorist joi noapte, cand un camion de mari dimensiuni a intrat direct intr-o multime care sarbatorea ziua tarii. Presedintele Fracois Hollande a numit atacul ca fiind unul terorist.

UPDATE:

Perchezitii la domiciliul soferului de camion care a ucis 84 de persoane la Nisa

Autoritatile fac perchezitii la ora scrierii acestei stiri la domiciliul soferului de camion care a ucis joi noapte 84 de oameni la Nisa, relateaza News.ro. Potrivit primelor informatii, soferul, care a fost ucis este un franco-tunisian in varsta de 31 de ani, care era cunoscut fortelor de ordine pentru infractiuni minore, dar care nu era suspectat de terorism.

Barbatul era singur in camion, iar autoritatile incearca in prezent sa stabileasca daca a avut complici. Camionul alb “si-a schimbat traiectoria cel putin o data” in timpul cursei sale de doi kilometri, a spus un oficial, citat sub acoperirea anonimatului. “Este clar ca a incercat sa faca numarul maxim de victime”, a adaugat el.

Doi cetateni romani au fost raniti in urma atacului comis la Nisa, iar in prezent sunt spitalizati in orasul francez, a anuntat, vineri, ministrul roman de Externe, Lazar Comanescu. El a spus ca pana la acest moment nu exista informatii ca ar fi si romani decedati in urma atacului.

"Stim doar ca exista doi cetateni romani care traiesc in Franta si care sunt raniti, dar sunt ingrijiti in spitalele de acolo, de la Nisa", a spus Lazar Comanescu.

Ministrul nu a putut da mai multe informatii despre victime, spunand ca serviciile consulare sunt la Nisa si isi fac datoria si vor veni cu mai multe detalii. "Sunt informatiile pe care le avem. Tineti seama si de confidentialitatea unor informatii cu caracter personal", a completat Comanescu.

MAE a pus la dispozitia cetatenilor romani contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei Romaniei la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, autoritatile franceze au activat o linie verde pentru rudele victimelor, apelabila la numarul: +33 493722222.

Aproximativ 10 copii au fost ucisi in atacul de la Nisa

Primarul Nisei, Christian Estrosi, a declarat ca “circa 10 copii” se numara printre cei 84 de oameni care au fost ucisi joi seara la Nisa, relateaza BFMTV.

Stirea initiala

Numarul de morti a crescut constant in ultimele ore, ajungand la aceasta ora la 84 de oameni, conform ministrului Bernard Cazeneuve, scrie Washington Post.

Soferul camionului a tras intai cu arma in multime, apoi a condus nu mai putin de doi kilometri de-a lungul Promenade des Anglais, principala strada din Nisa, trecand, efectiv, peste oamenii care urmareau, aglomerati, focurile de artificii.

Masina ar fi fost plina de arme si explozibil atunci cand a intrat in multime, la ora locala 22:30. Pare ca soferul a actionat conform unui plan bine pus la punct. Autoritatile spun, de asemena, ca barbatul era de origine tunisiana, avand varsta de 31 de ani.

Politia a impuscat intr-un final soferul, omorandu-l, nu inainte ca acesta sa fi raspandit teroare in orasul francez.

Presedintele Francois Hollande a subliniat, intr-un discurs imediat dupa atacul terorist, ca Franta isi va intensifica eforturile armate in Siria si Irak si ca starea de urgenta impusa de atacurile teroriste va dura trei luni, la nivel de tara.

Vom reveni constant cu amanunte si imagini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri