Agentia de evaluare Fitch Ratings a confirmat, luni, pentru banca Austria Creditanstalt AG, ratingul atribuit datoriilor pe termen lung la 'A', cel pentru termen scurt la 'F1', ratingul individual la 'B/C' si de sustinere la '1', previziunile fiind pozitive datorita apartenentei la UniCredito.

Ratingul atribuit datoriilor pe termen lung, cel atribuit datoriilor pe termen scurt si cel de sustinere se bazeaza, pentru banca austriaca Austria Creditanstalt AG, pe profitabilitatea pozitiva a sustinerii oferite de compania care o controleaza, UniCredito Italiano (UCI).

Bank Austria Creditanstalt este detinuta in majoritate de catre banca germana Bayerische Hypo-und Vereisnbank (HVB), care este, al randul ei, detinuta in proportie de 94% de UCI.

Ca urmare a tranzactiilor corporatiste asteptate cu grupul UCI, Bank Austria Creditanstalt (BACA) va deveni subsidiara directa a UCI, in 2007, in proportie de 96%, si va avea responsabilitatea derularii afacerilor in Austria, in centrul si estul Europei, inclusiv in Turcia si Rusia, dar nu si in Polonia.

UniCredito este unul din cele mai mari grupuri bancare pan-europene, cu pozitii de top in Italia, Bavaria, Austria si unele tari din Europa Centrala si de Est. Grupul are mai mult de 7.000 de sucursale. Grupul este cel mai mare jucator in Europa centrala si de Est (incluzand Turcia), cu active de 70 miliarde euro si 2.800 sucursale la sfarsitul anului 2005.

Ratingul individual reflecta franciza austriaca puternica a bancii austriece, profitabilitatea sa in crestere si capitalizarea buna, dar si expunerea la tarile mai volatile ale spatiului economic european si la provocarile integrarii tuturor subsidiarelor grupului UCI din spatiul est-european.

Banca Austria Creditanstalt este cea mai mare institutie bancara din Austria, cu o cota de piata de circa 18%. Competitia acerba si economia incetinita sunt obstacole in calea profitabilitatii. Banca a reusit sa genereze majoritatea veniturilor de la clientii sai mai mari corporate, in timp ce sectorul bancar de retail, inclusiv afacerile mici este un obstacol in calea obtinerii de profit. Ratingul individual ar putea creste pe baza profitabilitatii imbunatatite a sectorului austriac de retail.

BACA a fost una dintre primele banci vest-europene care s-au extins in spatiul economic european, unde a crescut atat organic, cat si prin achizitii. in timp ce serviciile bancare oferite corporatiilor au reprezentat punctul central de atentie, acum se pune mai mult accent pe serviciile bancare pentru retail.

Activitatile din spatiul economic european genereaza, in prezent, aproximativ jumatate din profitul grupului si reprezinta motorul cresterii bancii austriece.

Presiuni de evaluare negativa ar putea proveni din orice deteriorare a calitatii activelor, in special pe fondul extinderii activitatilor de servicii bancare pentru retail pe piete netestate, inca, ale spatiului economic european, si a intarzierilor integrarii noilor entitati ale grupului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri