Wal-Mart, cel mai mare jucator pe piata de retail din lume, va deschide un magazin online specializat pe comercializarea de filme ce vor putea fi achizitionate doar sub forma digitala, informeaza BBC.
Aceasta miscare marcheaza intrarea pe o piata care se afla intr-o faza incipienta, dar care promite o evolutie rapida.

Intr-o prima etapa, Wal-Mart va oferi spre vanzare un numar de aproximativ 3000 de filme si episoade ale unor emisiuni si seriale populare in America.

Wal-Mart spera sa invinga concurenta, Amazon si mai ales Apple, prin puterea mare de negociere pe care o are in raport cu studiourile de film, tinand cont de faptul ca , in prezent, 40% din vanzarile de DVD-uri se realizeaza prin intermediul sau. Productiile mai vechi vor fi vandute incepand cu 7,50 dolari, iar noile aparitii cu preturi de la 12,88 la 19,98 dolari. Wal-Mart nu va colabora de la inceput cu retelele ABC, CBS sau NBC, insa gigantul american spera remedierea acestei situatii cat mai curand.

Rivalii de la Apple au incheiat contracte doar cu Walt Disney si Paramount, majoritatea caselor de productie nefiind de acord cu politica Apple de a vine toate filmele la acelasi pret.

Descarcarile de pe Wal-Mart vor putea fi vizionate pe toate tipurile de PC-uri si sisteme compatibile cu Microsoft Windows Media Player, mai putin pe calculatoarele si iPod-urile create de Apple. O alta restrictie o constituie si imposibilitatea scrierii filmelor pe suport fizic, implicit pe DVD-uri. Aceste limitari vor constitui o adevarata provocare, sustin analistii.

Insa adevarata problema e reprezentata de dorinta sau poate doar rutina oamenilor de a viziona filmele de pe DVD playerele lor conectate la televizor, iar pentru aceasta exista deja solutia cumpararii de DVD-uri.

Descarcarile de pe Internet vor genera venituri de aproximativ 4 miliarde de dolari anual in urmatorii 5 ani, in timp ce vanzarile si inchirierile de DVD-uri s-ar putea ridica la 27 de miliarde de dolari pe an, conform Adams Media Research. Este evident ca, cel putin pe termen scurt, nu vom asista la o rasturnare spectaculoasa de situatie.

Astfel se naste intrebarea: ce avantaj ofera filmele descarcate de pe un magazin online comparativ cu cele achizitionate pe suport fizic?.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri