Profitul net inregistrat de grupul farmaceutic Roche Holding AG a crescut anul trecut cu 34%, datorita vanzarilor substantiale ale medicamentelor pentru tratarea cancerului, Herceptin si Avastin, precum si a medicamentului antiviral Tamiflu.

Roche mizeaza anul acesta pe un nivel al cresterii vanzarilor care sa depaseasca asteptarile pietei, insa estimeaza ca vanzarile medicamentului antiviral Tamiflu vor scadea fata de anul trecut, a anuntat miercuri compania.

Venitul net al companiei elvetiene s-a ridicat la 9,17 miliarde franci elvetieni (7,33 miliarde dolari), depasind cu putin suma pe care miza un grup de 15 analisti, care au estimat, pentru Reuters, 9,11 miliarde franci elvetieni.

Compania cu sediul la Basel a anuntat ca vanzarile totale ale anului trecut au crescut cu 17% pana la 42,04 miliarde franci, depasind estimarile analistilor, care mizau pe 41,65 miliarde franci. Vanzarile din al patrulea trimestru au crescut cu 18% fata de aceeasi perioada a anului anterior, insa sub ratele de crestere inregistrate in al treilea trimestru al anului 2006. Vanzarile de medicamente au crescut, in 2006, cu 21%, pana la 33,29 miliarde franci, depasind nivelul estimat de analisti, de 32,94 miliarde franci.

Roche a precizat ca estimeaza ca vanzarile din 2007 ale medicamentului Tamiflu sa scada fata de anul trecut, pe fondul dorintei guvernelor de a crea rezerve substantiale pentru a preintampina o eventuala epidemie. Compania elvetiana estimeaza vanzari de 0,8-1,2 miliarde franci pentru acest produs. in 2006, compania a inregistrat pentru acest medicament vanzari cu 68% mai mari, pana la 2,63 miliarde franci. Roche a anuntat ca dispune de capacitati de productie suficiente pentru a acoperi toate comenzile guvernamentale pentru medicamentul Tamiflu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri