Pretul aurului a atins cel mai ridicat nivel din ultimele sapte luni, impulsionat de saltul pretului petrolului peste 60 de dolari pe baril si de cumpararile recente ocazionate de trecerea metalului galben peste nivelul cheie de rezistenta.

Argintul a ajuns, de asemenea, la varful ultimelor doua luni, de 13,93 dolari pe uncie, iar platina a atins nivelul de 1.203 dolari pe uncie, cel mai ridicat dupa data de 22 noiembrie.

"Pretul aurului a fost, inca de la inceputul acestui an, corelat cu pretul petrolului, o tendinta care estimam ca va continua, cu exceptia cazului in care dolarul fluctueaza semnificativ in raport cu alte monede", au precizat specialistii de la Numis Securities, intr-o nota de cercetare, informeaza NewsIn, citand Reuters.

"Noul An chinezesc ar putea sa influenteze pretul aurului deoarece producatorii de bijuterii isi fac rezerve pentru sarbatoare", se mai precizeaza in aceeasi nota. Pretul petrolului a depasit, joi, 60 de dolari pe baril pentru prima data dupa 3 ianuarie, pe fondul ingrijorarilor de penurie si al tensiunile in crestere intre SUA si Iran.

Aurul este considerat adesea drept o bariera impotriva inflatiei provocate de petrol si fluctueaza, in multe dintre cazuri, in directia opusa dolarului.

Cu toate acestea, traderii au declarat ca influenta majora de saptamana aceasta de pe piata au constituit-o nivelurile tehnice.

"Petrolul a contribuit la evolutie, insa nu a iesit de multa vreme din intervalul dintre 57 si 60 de dolari pe baril, astfel incat a modificat deja, de ceva timp, pretul aurului", a declarat directorul pentru tranzactiile cu aur de la ScotiaMocatta, Simon Weeks.

Acesta a adaugat ca aurul s-a apreciat in cursul acestei saptamani, insa acest lucru nu constituie o dovada prea importanta de cerere pentru investitii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri