Profitului net obtinut de Raiffeisen International in 2006 a crescut cu 55% fata de anul precedent, depasind estimarile analistilor, pe fondul rezultatelor bune din Q4 si al achizitiilor din Rusia si Ucraina, relateaza presa internationala.
Grupul Raiffeisen International, a carui activitate se desfasoara in cadrul fostului bloc sovietic, a inregistrat un profit net de 156 milioane euro (207 milioane dolari) in al patrulea trimestru al anului 2006, rezultate care au dus la majorarea cu 55% a profitului net anual.

Pentru anul curent, Raiffeisen estimeaza o crestere a profitului net cu 18% (700 milioane de euro), mult sub previziunile analistilor, care sunt de parere ca profitul net al grupului bancar va creste in 2007 cu 33%.

UBS estimeaza ca un sfert din cresterea castigurilor inregistrate de sectorul bancar european va veni din zona fostului bloc comunist, pe fondul cresterii cererii de credite de larg consum.

Raiffeisen s-a aventurat chiar mai departe decat grupuri rivale precum Bank of Austria, detinut de UniCredit, si Erste Bank, achizitionand, in 2005, cea mai mare banca din Ucraina si devenind cel mai mare grup bancar cu capital strain din Rusia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri