Grupul american General Electric va cumpara firma britanica de servicii pentru campuri petrolifere Sondex, pentru suma de 289 milioane lire sterline in numerar (583,1 milioane dolari), au anuntat cele doua companii.
General Electric, companie cu activitati care se deruleaza de la sectorul tehnologic, la serviciile media si la cele financiare, va plati 460 pence/actiune Sondex. Sondex este o companie care proiecteaza, construieste si vinde echipamente pentru companiile care asigura servicii la campurile petrolifere.

Pretul oferit de General Electric este cu 35,5% peste cotatia inregistrata de actiunile companiei la inchiderea sedintei de tranzactionare de la data de 30 august, inainte de a fi anuntat ca poarta negocieri privitoare la preluare.

Compania Sondex, cu sediul in Hampshire, care proiecteaza si produce echipamente electro-mecanice pentru companiile care asigura servicii pentru campurile petrolifere, are 500 de angajati in noua tari. Conducerea Sondex a spus ca firma a "crescut semnificativ" de cand a fost listata pentru prima data la Bursa de Valori de la Londra, in iunie 2003, potrivit paginii electronice inthenews.co.uk.

Directorii companiei intentioneaza sa recomande unanim oferta de preluare facuta de catre subsidiara GE, Drilling and Wireline Solutions Ltd (DWSL).

"Cumpararea companiei Sondex de catre DWSL este un pas important pentru firma si pentru angajati", a spus directorul executiv al Sondex, Martin Perry, citat de inthenews.co.uk.

Dupa incheierea procesului de preluare, Sondex va opera in cadrul diviziei GE Energy, de optimizare si control, mai noteaza pagina electronica inthenews.co.uk.

"In cadrul GE Energy, vom avea resurse mai mari pentru dezvoltarea de tehonologii noi si inovative si vom putea asigura mai multa sustinere pentru clientii nostri", a adaugat Perry, potrivit site-ului citat.
GE a anuntat ca Sondex va reprezenta "o completare importanta" pentru portofoliul de afaceri al GE Energy.

"Compania ne aduce o gama de produse si tehnologii avansate si angajati cu un nivel foarte bun de intelegere a clientilor pe care ii servesc", a spus vicepresedintele afacerii de optimizare si control a GE Energy, Brian Palmer, citat de inthenews.co.uk.

Stirea potrivit careia GE va cumpara compania Sondex apare in contextul in care grupul american si-a unit fortele cu banca de investitii Goldman Sachs in cadrul unei oferte de preluare a companiei Southern Water pentru 4 miliarde lire sterline, mai noteaza pagina electronica citata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri