Clasamentul celor mai bogati 400 de americani, dominat in continuare de fondatorul Microsoft, Bill Gates, arata ca acestia si-au majorat averile in 2007, reiese din lista anuala publicata de revista Forbes, relateaza AFP.
Impreuna, averea acestora se ridica la 1.540 miliarde dolari, reprezentand o crestere de 23% fata de anul 2006, ritmul de crestere fiind de doua ori mai mare decat cel inregistrat in cursul anului precedent, multumita in parte sporirii averilor patronilor fondurilor de investitii, care nu au fost afectate de crizele bursiere de la sfarsitul verii.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, cu o avere de 59 miliarde dolari, conduce acest clasament, urmat de investitorul Warren Buffet, cu o avere de 52 miliarde dolari.

Cei doi, care sunt de departe cei mai bogati oameni din Statele Unite ale Americii, au donat o parte din averea lor fundatiei umanitare conduse de Bill si Melinda Gates.

Warren Buffet a promis sa doneze in mare parte castigurile obtinute in cursul anului trecut, ridicand astfel suma totala donata la 31 miliarde dolari, informeaza AFP, potrivit NewsIn.

Pe locul trei in clasament, insa cu mult in urma primilor doi, se afla proprietarul unor casinouri din Las Vegas, Sheldon Adelson, cu o avere de 28 miliarde dolari, urmat de patronul fondator al grupului informational Oracle, Larry Ellison.

Cei doi creatori ai motorului de cautare Google, Larry Page si Sergey Brin, ocupa locurile cinci si sase ale acestui clasament, detinand fiecare averi de 18,5 miliarde dolari, reflectand cresterea grupului pe care il conduc.

Acestia sunt urmati de investitorul Kirk Kerkorian, care ocupa locul sapte, cu o avere de aproximativ 18 miliarde dolari.

Pe locul opt se afla fondatorul grupului Dell, Michael Dell, cu 17,2 miliarde dolari, pe locurile urmatoare aflandu-se patronii conglomeratului industrial si petrolier Koch, Charles et David Koch, fiecare cu 17 miliarde dolari.

Pentru prima data incepand cu anul 1989, in primele zece locuri ale acestui clasament nu se regaseste niciun membru al familiei Walton, proprietara a lantului de supermagazine Wal-Mart.

Forbes a tinut sa sublinieze ca jumatate dintre cei 45 noi intrati in acest clasament sunt patroni ai unor fonduri de investitii. O parte dintre membrii acestui clasament pentru anul 2006 au iesit din top din cauza ca au donat o parte din averile proprii fondurilor umanitare.
In aceasta lista se regasesc doar 39 de femei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri