Actionarii grupului financiar American International Group (AIG) au dat in judecata auditorul PricewaterhouseCoopers si o serie de persoane fizice si firme, deoarece ii considera responsabili de o declaratie financiara revizuita si un aranjament de plata de 1,64 miliarde dolari
Actiunea a fost inregistrata la sfarsitul saptamanii trecute la un tribunal din Delaware, Delaware Chancery Court, si a fost deschisa de actionari in numele unei companii pentru management neadecvat.

Actionarii AIG au deschis anterior un proces, in 2004, impotriva fostului director executiv Maurice "Hank" Greenberg si a fostului director financiar, Howard Smith.

In cadrul actiunii revizuite deschise la sfarsitul saptamanii trecute, actionarii AIG solicita daune din partea PricewaterhouseCoopers si a altor companii, printre care Marsh & McLennan Companies Inc, ACE Ltd si cativa fosti si actuali directori ai companiei AIG, scrie Reuters, citat de NewsIn.

In iunie, AIG a preluat procesul impotriva lui Greenberg si Smith si a devenit singurul acuzator in acest caz.

Compania AIG, cel mai mare asigurator din Statele Unite ale Americii, si-a redeschis cazul impotriva lui Greenberg si Smith, dar nu a dat in judecata compania de audit PricewaterhouseCoopers sau pe ceilalti inculpati pe care ii acuza actionarii in plangerea revizuita.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri