Goldman Sachs a anuntat joi ca se asteapta ca economia americana sa intre in recesiune in acest an, indemnand banca centrala americana, Federal Reserve, sa reduca dobanda de politica monetara la 2,5% in al treilea trimestru.
Intr-o nota catre clientii sai, Goldman a anuntat ca produsul intern brut (PIB) va scadea cu 1%, la o valoare ajustata anual, atat in al doilea cat si in al treilea trimestru din 2008. Pentru intregul an, banca de investitii a estimat o crestere a produsului intern brut cu 0,8%.

Rata somajului va creste la 6,5% in 2009, fata de 5% in prezent, mai precizeaza Goldman Sachs.

Slabirea economiei va forta Federal Reserve sa coboare dobanda de politica monetara cu inca 1,75 puncte procentuale, fata de actualul nivel de 4,25%.

Incepand cu luna septembrie 2007, Federal Reserve a redus dobanda de referinta in toate cele trei intruniri ale comisiei de politica monetara, reducand dobanda la imprumuturile interbancare cu un punct procentual, de la 5,25%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri