Asiguratorul britanic Aviva a afisat joi o crestere cu 1% a profitului operational in 2007, depasind estimarile, dupa ce cresterea puternica a economiilor a compensat costurile mari ale inundatiilor din Marea Britanie, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Grupul Aviva a mai anuntat ca urmareste sa dubleze castigurile contractuale pana in 2012.

Cel mai mare asigurator din Marea Britanie, care a dezamagit anul trecut prin lipsa de detalii legate de strategie, a formulat planuri ambitioase de a integra afacerea de gestionare a activelor si de a mjora vanzarile, concomitent cu o crestere a profitului si a dividendelor.

"Desi mediul extern este nesigur, clientii au nevoie de produsele pe care le oferim si pietele noastre raman atractive", a declarat directorul ececutiv Aviva, Andrew Moss.

"Pe langa tintele de eficienta si de crestere din prezent, urmarim sa dublam castigurile contractuale per actiune pana in 2012, cel tarziu, si sa majoram in continuare dividendele", a adaugat acesta.

Profitul operational Aviva a avansat la 3,29 miliarde lire sterline (6,52 miliarde dolari), fata de 3,25 miliarde lire in 2006. Analistii chestionati de Reuters in cadrul unui sondaj au prevazut un profit mediu de 3,05 miliarde lire, estimarile situandu-se in intervalul 2,94-3,15 miliarde lire.

Venitul operational din contracte, pe baza caruia se calculeaza dividendele, a fost de 2,23 miliarde lire, in scadere cu 15% si aproape de estimarea medie a analistilor, de 2,21 miliarde lire.

Asiguratorul a transmis luna trecuta ca impactul de 475 milioane lire al pierderilor inundatiilor, care a depasit estimarile, va duce la o ratie operationala combinata (costurile si revendicarile ca un procent din prime) de 100%, ratand tinta de 98%.

Fara a calcula impactul inundatiilor din iunie si iulie, ratia combinata ar fi fost de 95%, sub tinta stabilita.
Profitul operational al grupului de asigurari a scazut in 2007 cu 39%, la 1,03 miliarde lire.

Cu toate acestea, divizia de asigurari de viata Aviva a fost sustinuta de cresterea unitatilor din Statele Unite, Marea Britanie si Europa si a inregistrat in 2007 un profit de 2,75 miliarde lire, in urcare cu 35%.

Compania a anuntat ca va oferi in 2008 dividende de 33 penny, in crestere cu 10% fata de anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri