La trei luni dupa incheierea cazului Kerviel, traderul ce a provocat o pierdere de 4,9 miliarde euro grupului Societe Generale, banca va demara un amplu proces de reorganizare interna, ce intra in vigoare astazi.
Tot astazi, consiliul general al bancii va oficializa separarea functiilor de presedinte si director general. Daniel Bouton, ce detine in prezent cele doua functii, va ceda conducerea generala a bancii lui Frederic Oudea, insa va continua sa prezideze consiliul de administratie, informeaza AFP, citat de NewsIn.

Aceasta noua forma de conducere, bazata pe o separare a puterilor de actiune si control, a fost considerata necesara de catre banca franceza, ce a pierdut 4,9 miliarde euro in ianuarie, ca urmare a unei fraude efectuate de traderul Jerome Kerviel.

Noul sistem marcheaza de asemenea sosirea la conducerea bancii a unei noi generatii de directori.
Frederic Oudea, de 44 ani, ce-l va inlocui pe Bouton, de 58 ani, este inlocuit la conducerea diviziei financiare de catre Daniel Valet, in varsta de 40 ani.

Grupul a cunoscut schimbari majore in special la filiala de finantari si investitii (SG CIB), pentru care lucra Jerome Kerviel.

In urma fraudei efectuate de trader, Bouton a recurs la sase concedieri.

Potrivit unor surse avizate, Eric Cordelle, superiorul direct al lui Jérôme Kerviel, si alti doi superiori ierarhici, sunt pe cale de a fi concediati.

Societe Generale i-a reprosat lui Cordelle "o insuficienta profesionala", pe motiv ca nu a detectat transferurile efectuate de Kerviel.

Dupa ce profitul Societe Generale a scazut la 947 milioane euro, pe fondul afacerii Kerviel si din cauza crizei creditelor din SUA, banca urmeaza sa publice marti rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2008.

Analistii estimeaza un profit de aproximativ 975 milioane euro, in scadere cu peste 30% fata de aceeasi perioada din 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri