Guvernul german a calificat ca o "atingere grava la incredere" descoperirile recente de la Deutsche Telekom, operatorul german de telefonie care a recunoscut ca a urmarit convorbiri telefonice si la care statul este actionar, relateaza AFP, citat de NewsIn.
"Guvernul vede lucrurile ca si conducatorii grupului", in conditiile in care supravegherea convorbirilor telefonice reprezinta "o atingere grava la incredere, care trebuie elucidata", a declarat un purtator de cuvant de la Ministerul German al Finantelor, cu ocazia unei conferinte de presa de la Berlin.

Statul este principalul actionar al grupului, fost public, cu o detinere de 32% din actiunile companiei.

"Plecam de la principiul ca totul este astfel creat incat sa se faca lumina" in aceasta afacere, a precizat purtatorul de cuvant si a dat asigurari ca Rene Obermann, seful Deutsche Telekom, are toata increderea oficialilor de la Berlin.

Obermann, care nu detinea pozitia pe care o ocupa acum in momentul in care s-au intamplat majoritatea faptelor, a dat asigurari in cotidianul Bild ca "datele personale ale milioanelor nostri de clienti de servicii de telefonie fixa si mobila sunt in siguranta".

Grupul Deutsche Telekom este primul operator de servicii de telefonie fixa si mobila din Germania, iar reprezentantii companiei au recunoscut la sfarsitul saptamanii trecute ca au cerut, in 2005 si 2006, unei alte firme sa analizeze comunicatiile dintre mai multe persoane, mai ales cele dintre jurnalisti si membri ai consiliului de supraveghere. Reprezentantii Deutcshe Telekom, care nu au identificat persoana sau persoanele care au comandat o astfel de misiune, ar fi incercat astfel sa gaseasca originea unor scurgeri de informatii in presa.

Cotidianul Handelsblatt il acuza direct pe fostul presedinte al consiliului de supraveghere si fost sef al Deutsche Post, Klaus Zumwinkel.

Zumwinkel a renuntat la functiile sale de la Deutsche Post si de la Deutsche Telekom dupa ce a fost implicat intr-un scandal amplu de evaziune fiscala la inceputul anului.

Afacerea convorbirilor telefonice urmarite de la Deutsche Telekom, despre care a scris initial publicatia Spiegel, este tratata pe larg de presa germana luni si calificata ca "afacere de spionaj". Deutsche Telekom nu ar fi cerut, totusi, ascultarea convorbirilor telefonice, dar a controlat doar desfasuratorul cu convorbirile.

"Daca acuzatiile se confirma, va fi un scandal enorm", a comentat, pentru publicatia Die Welt, Lothar Schroder, vicepresedinte al consiliului de supraveghere si membru in conducerea sindicatului Verdi.

"Locurile de munca ale salariatilor de la Deutsche Telekom depind de credibilitatea grupului", a adaugat Lothar Schroder.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri