Producatorul american de bere Anheuser-Busch Cos Inc a acceptat oferta de preluare in valoare de 52 de miliarde de dolari, facuta de rivala belgiana InBev NV, intelegerea ducand la crearea celui mai mare producator de bere din lume, arata Reuters, citat de NewsIn.
InBev, producatorul marcilor Stella Artois si Beck's, a acceptat sa plateasca 70 de dolari/actiune pentru titlurile Anheuser. Intelegerea, care este foarte probabil sa fie aprobata de autoritatile antitrust, este cea de-a treia ca marime din industria berii si a treia, cea mai mare preluare a unei companii americane de catre o companie straina.

Se estimeaza ca vanzarile nete anuale ale companiei nou formate vor ajunge la 36,4 miliarde de dolari, dupa furnizarea a aproximativ un sfert din volumul total de bere, la nivel mondial.

Noua companie se va numi Anheuser-Busch InBev iar directorul executiv al InBev, Carlos Brito, va ocupa aceeasi pozitie in cadrul noii companii.

Industria globala a berii traverseaza o perioada de consolidare. Astfel, Scottish & Newcastle au hotarat sa scindeze operatiunile iar SABMiller Plc si Molson Coors BrewingCo au decis sa-si uneasca activitatile din America.

“Este o intelegere in care ambele companii au de castigat, deoarece fiecare a obtinut ceea ce a dorit”, conform presedintelui firmei de consultanta Bevmark, Tom Pirko.

InBev a marit oferta initiala, care era de 65 de dolari/actiune. Reprezentantii companiei Anheuser-Busch se aratasera nemultumiti de oferta initiala de preluare, de 46,3 miliarde de dolari, primita din partea InBev, precum si de incercarile acesteia de a inlocui consiliul director al producatorului american.

Presa a aratat anterior ca un acord ar putea fi semnat, in conditiile in care InBev a crescut valoarea ofertei sale de la 65 de dolari/actiune, la 70 dolari/ actiune.

InBev este prezenta in Romania si detine pozitia a treia in industria berii, cu o cota de piata de 23,2% la finalul anului 2007, conform datelor de retail audit MEMRB Romania.

InBev Romania produce marcile Stella Artois, Beck’s, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri