Numarul americanilor care au inaintat cereri noi de ajutor de somaj a crescut, saptamana trecuta, cu 7.000, pana la un nivel maxim al ultimilor sase ani, potrivit datelor oficiale publicate joi, care sunt influentate, insa, de un program guvernamental pentru piata muncii, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Cererile noi de ajutor de somaj au crescut pana la o rata ajustata sezonier de 455.000 in saptamana terminata in 2 august, de la 448.000 in cele sapte zile anterioare, potrivit datelor Departamentului Muncii, ceea ce marcheaza cel mai ridicat nivel inregistrat din martie 2002.

Statisticile pentru cererile de ajutor de somaj sunt afectate, de cateva saptamani, de un program federal de extindere a ajutoarelor de somaj pentru a diminua impactul incetinirii cresterii economice.

Analistii chestionati de Reuters se asteptau la 423.000 de noi cereri de ajutor de somaj.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri