Decizia Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de a micsora productia este ineficienta in fata speculantilor, conform presedintelui OPEC, Chakib Khelil, care spera ca la urmatoarea intalnire, din decembrie, se vor lua masuri mai pragmatice, arata Reuters.
"Situatia actuala de pe piata petrolului este cauzata de practicile speculantilor", a spus Khelil, conform agentiei algeriene de stiri APS. Seful OPEC a spus ca decizia de micsorare a productiei a fost luata impotriva speculantilor si nu impotriva nivelului cererii si ofertei, potrivit NewsIn.

Oficialii OPEC au decis la inceputul saptamanii reducerea cu 520,000 barili/zi a productiei de petrol, in urmatoarele 40 de zile.

Pretul petrolului a scazut cu aproximativ 30% de la un nivel record de 147 dolari/baril, atins la jumatatea lunii iulie.

Reprezentantii Administratiei pentru Informatii Energetice (EIA) aratau, vineri, ca orice diminuare a productiei de petrol ar putea afecta economia globala care este vulnerabila in acest moment.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri