Bank of America va prelua cea mai mare parte a activelor Lehman Brothers, salvand de la faliment una dintre cele mai mari banci americane de investitii, conform unui articol publicat pe un site financiar si citat de Reuters.
Potrivit articolului, a fost incheiat un acord ce prevede impartirea Lehman in doua entitati. Astfel, o instutitie financiara va prelua o parte din activele din domeniul imobiliar ale bancii de investitii. Bank of America va prelua marea majoritate a activelor Lehman Brothers.

Cea de-a doua zi a intrunirii de urgenta dintre autoritatile de reglementare si bancherii de pe Wall Street s-a incheiat, sambata, fara un anunt si discutiile au fost extinse pana duminica, potrivit NewsIn.

Potrivit Dealbreaker.com, a carui versiune nu a putut fi confirmata, afacerea urmeaza sa fie finantata fara sprijinul guvernului. De asemenea, este anuntata si demisia directorului executiv Lehman, Dick Fuld.

Potrivit aceluiasi articol, banca britanica Barclays Plc si banca japoneza de investitii Nomura Holdings vor avea, de asemenea, un rol in preluarea Lehman, in timp ce un consortiu international de firme financiare va injecta capitalul necesar tranzactiei.

Demisia lui Fuld a fost ceruta de Bank of America, potrivit Dealbreaker.com.

Publicatia Sunday Express arata ca Bank of America, Barclays si Goldman Sachs vor incheia o intelegere duminica, pentru preluarea Lehman. Bank of America ar urma sa preia majoritatea activelor bancii de investitii, conform publicatiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri