Echipa economica a presedintelui american ales Barack Obama pregateste un plan de relansare cu o valoare cuprinsa intre 675 si 775 miliarde de dolari, care ar putea atinge chiar 850 de miliarde de dolari la finalul procesului parlamentar.
"Teama este sa nu care cumva sa nu se faca suficient, ca in cazul unei noi societati care se prabuseste pentru ca nu a facut suficiente eforturi", a spus un apropiat al echipei democrate din Congres, potrivit Wall Street Journal.

In timp ce unmele surse speculau pe tema unui pachet economic care va depasi 850 de miliarde de dolari, s-a spus ca echipa Obama doreste sa se ramana sub pragul psihologic de 1.000 de miliarde.

Planul Pauslon votat in octombrie pentru salvarea sistemului financiar se ridica la 700 miliarde. O prima transa de 350 miliarde este deja aproape total consumata.

Printre principalele masuri de relansare, aflate in pregatire, ziarul scrie despre reduceri de impozite care ar reinjecta aproape imediat intre 50 si 100 de miliarde in economie, un ajutor pentru autoritatile statelor in valoare de circa o suta de miliarde si mari lucrari concentrate pe infrastructura, construirea de scoli, economisirea de energie, dezvoltarea legaturilor internet.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri