Royal Bank of Scotland (RBS), al carei actionar majoritar este guvernul britanic, va concedia circa 9.000 de angajati in urmatorii doi ani, dintre care 4.500 din Marea Britanie, a anuntat banca, scrie AFP.
Masura are ca scop economisirea a 2,5 miliarde lire sterline (3,7 miliarde dolari), in urmatorii trei ani, a anuntat banca. Anuntul vine in contextul in care RBS isi restrange activitatile la afacerea sa principala si vrea sa se retraga din 36 de tari, potrivit NewsIn.

RBS se va axa asupra activitatilor de retail si de banca comerciala din Marea Britanie si Statele Unite si va incerca sa creeze o banca de investitii mult mai mica in centre comerciale mari si in 17 tari.

RBS Romania a fost inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare, planul reprezentand impartirea afacerilor in 3 grupe de importanta.

Banca a afisat in februarie pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) in 2008, marcand cele mai puternice pierderi din istoria corporatista britanica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri