UBS AG, cea mai mare banca elvetiana, a anuntat ca va concedia 8.700 de angajati, dupa ce pierderile estimate din primul trimestru s-au ridicat la 2 miliarde franci elvetieni (1,75 miliarde dolari), in conditiile in care clientii si-au retras fondurile, relateaza Reuters.
Banca va reduce numarul angajatilor din toata lumea la 67.500 in 2010, fata de tinta anterioara, potrivit unui comunicat al bancii cu sediul central la Zurich, potrivit NewsIn.

Directorul executiv Oswald Gruebel i-a anuntat pe angajati luna trecuta ca se vor confrunta cu actiuni de reducere a costurilor, in contextul in care acesta inceaca sa transforme banca intr-o institutie independenta financiar de guvern, scrie Bloomberg.

UBS, care a ingregistrat cele mai mari deprecieri de active dintre toate bancile europene, a strans peste 32 miliarde dolari din partea investitorilor, inclusiv guvernul elvetian, pentru asigurarea lichiditatilor. De asemenea, banca a redus numarul angajatilor cu 11.000 in ultimele 18 luni.

Actiunile UBS s-au depreciat cu 11% anul acesta, in tranzactiile bursiere din Elvetia, ceea ce a scazut valoarea de piata a bancii la 38,9 miliarde franci elvetieni.

La nivel mondial, institutiile financiare au anuntat aproape 300.000 de concedieri de la inceputul crizei creditelor, in contextul in care deprecierile de active si pierderile au atins 1.300 miliarde dolari.

UBS, cea mai mare banca din Elvetia, a raportat in martie pierderi de 20,9 miliarde franci elvetieni (18 miliarde dolari) pentru 2008, mai mari decat cele indicate initial, ca urmare a costurilor legate de investigatiile autoritatilor din SUA si deprecierilor de valori mobiliare.

Banca a acceptat in 18 februarie sa plateasca 780 milioane dolari si sa divulge numele a 300 de persoane care detin conturi secrete pentru a evita un proces in SUA, dupa ce a fost acuzata ca a ajutat americani bogati sa faca evaziune fiscala.

Pierderile inregistrate de UBS in 2008 sunt cele mai mari inregistrate vreodata in Elvetia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri