BankUnited Financial Corp, creditorul cu sediul in Florida, aflat in dificultate financiara, a fost inchis astazi de autoritatile federale de reglementare, iar activele sale au fost vandute unor companii cu capital privat, acesta fiind cel mai mare faliment bancar din 2009.
Cumpararea bancii de catre companiile cu capital privat, printre care si WL Ross & Co si Carlyle Group, catalogata drept "mult subcapitalizata" de catre autoritatile americane, a fost cea mai ieftina solutie, potrivit unui comunicat publicat vineri al Federal Deposit Insurance Corp (FDIC). Inchiderea bancii va costa 4,9 miliarde dolari, scrie Bloomberg, citat de NewsIn.

BankUnited, care are 86 de filiale pe coasta de sud-est a Floridei, va fi deschisa maine sub controlul unui grup care include companiile Blackstone Group LP si Centerbridge Capital Partners LLC.

BankUnited are depozite de 8,6 miliarde dolari si active de 12,8 miliarde dolari, fiind cel de-al doilea creditor vandut investitorilor privati anul acesta. In ianuarie, FDIC a aprobat vanzarea IndyMac Bank catre investitori privati in frunte cu Steven Mnuchin, un fost director executiv al Goldman Sachs Group Inc.

Pierderile BankUnited din cel de-al doilea trimestru fiscal s-au ridicat, cel mai probabil, la 443,1 milioane dolari, fata de pierderile de 65,8 milioane dolari, in aceasi perioada a anului trecut, a anuntat compania pe 12 mai.

La inceputul lunii mai, autoritatile de reglementare din SUA au declarat falimentul bancii Silverton, din Atlanta, care furniza servicii altor banci, spunand ca acesta reprezinta cel mai important caz de faliment in sistemul bancar american de la inceputul anului. Silverton avea aproximativ 1.400 de banci cliente in 44 de state si oferea servicii precum operatiuni cu carduri de credit sau vanzari de imprumuturi, inclusiv ipotecare.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri