Producatorul de echipamente de telecomunicatii Nokia Siemens Networks a anuntat ca vrea sa angajeze intre 200 si 400 de persoane in cadrul diviziei din Wroclaw, Polonia, pana la finalul anului viitor.
Divizia Nokia Siemens din Polonia are la ora actuala 1.200 de angajati. Nokia Siemens Networks, o companie cu capital mixt a grupurilor Nokia si Siemens, este aproape de incheierea unui program major de restructurare, care include si reducerea numarului angajatilor cu 9.000 de persoane in multe state unde costurile sunt ridicate, potrivit NewsIn.

Nokia Siemens si Ericsson sunt principalii jucatori pe piata retelelor de telecomunicatii, dar s-au confruntat cu probleme majore in ultimii ani din cauza preturilor impuse de companiile din China, cum ar fi Huawei sau ZTE.

Anul acesta, Nokia a concediat aproximativ 4.000 de angajati. In aprilie, Nokia a raportat o scadere cu 90% a profitului net din primul trimestru, cel mai mic profit din 1996, in contextul evolutiei negative a pietei.

Profitul net din primul trimestru al companiei, prezenta in Romania, a scazut la 122 milioane euro (160 milioane dolari), sau 3 centi/actiune, fata de 1,22 miliarde euro, sau 32 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri