Economia Italiei a scazut cu un nivel record de 2,6% in primul trimestru, comparativ cu perioada precedenta, marcand cea mai ampla comprimare a produsului intern brut din 1980, cand datele au inceput sa fie adunate, scrie Reuters.
Institutul national de statistica al tarii (Istat) a revizuit in coborare estimarile preliminare publicate luna trecuta si care se refereau la o contractie economica de 2,4%.

In termeni anuali, economia italiana a scazut cu 6%, peste estimarile preliminare de 5,9%, potrivit NewsIn.

Cheltuielile de consum au scazut cu 0,7% in primul trimestru, comparativ cu trimestrul anterior, in timp de exporturile au coborat cu 0,6%.

La inceputul anului 2007 erau inregistrati in Italia 556.000 de romani, iar la sfarsitul aceluiasi an in Italia erau inregistrati deja peste un milion de romani.

Ministerul Muncii estima in martie ca pana la sfarsitul anului ar putea sa se intoarca in tara intre 250 si 300 de mii de romani, din totalul de 2,5 milioane, si anunta ca urmeaza sa fie realizate sondaje in Italia si Spania, pentru a se sti exact care este numarul total al celor fara locuri de munca.

Datele despre economia italiana vin in contextul in care produsul intern brut al Romaniei a scazut in primul trimestru al acestui an cu 6,2% fata de perioada similara din 2008.

Produsul intern brut al zonei euro, care cuprinde 16 state membre, a scazut cu 2,5% fata de al patrulea trimestru din 2008, cand economia s-a comprimat cu 1,6%. PIB-ul a scazut cu cea mai mare rata din 1995, cand datele au inceput sa fie colectate.

Banca Mondiala a estimat ca economia zonei euro va scadea cu 2,7% in 2009, urmand sa creasca cu 0,9% in anul urmator. Noile estimari arata, de asemenea, o scadere a economiei globale cu 1,7% in 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri