Goldman Sachs Group Inc ar putea oferi anul acesta compensatii si beneficii de aproximativ un milion dolari fiecarui angajat, la doar noua luni dupa ce banca a primit un ajutor de 10 miliarde dolari din partea guvernului american.
Cel mai probabil, actiunea va genera critici la adresa bancii, mai ales in contextul recesiunii puternice si cresterii ratei somajului.
Goldman Sachs a beneficiat si de pe urma altor scheme de ajutor guvernamental in timpul momentelor critice ale crizei, anul trecut. Oficialii bancii au anuntat ca sumele puse deoparte pentru plati au urcat cu 75% in al doilea trimestru. Costurile pentru compensatii si beneficii au crescut cu 47%, la 6,65 miliade dolari, fata de aceeasi perioada din 2008, potrivit NewsIn.

Avand in vedere reducerea cu 16%, la 29.400, a numarului angajatilor de anul trecut, banca a economisit in medie 226.156 dolari per angajat in al doilea trimestru, fata de 129.200 dolari, in 2008. La nivel anual, cifrele se ridica la 904.624 per angajat.

Anuntul vine in contextul in care profitul net al bancii in intervalul de trei luni incheiat in 26 iunie a fost de 3,44 miliarde dolari, sau 4,93 dolari/actiune. Analistii mizau pe un profit de 3,65 dolari/actiune. In al doilea trimestru din 2008, banca a obtinut un profit de 2,09 miliarde dolari.

Rezultatele pozitive vin pe fondul efortului facut de autoritatile americane pentru salvarea sectorului bancar, prin injectarea a aproximativ 200 miliarde dolari in sectorul financiar, din care 10 miliarde dolari au revenit bancii Goldman Sachs, dupa falimentul Lehman Brothers si gravele probleme cu care era confruntat grupul American International Group Inc (AIG).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri