Activitatea economica din Franta ar urma sa-si incheie scaderea in al treilea trimestru din 2009, ce ar urma sa marcheze o stabilizare a Produsului Intern Brut (PIB), a anuntat banca centrala a Frantei, citata de AFP.
Potrivit institutiei, economia franceza va pune capat unei serii de cinci trimestre consecutive de scaderi ale Produsului Intern Brut, dupa al doilea trimestru din 2008, conform NewsIn.

Institutul national de statistica Insee, care urmeaza sa publice joi primele estimari de crestere economica pentru al doilea trimestru din 2009, este ceva mai pesimist decat banca centrala.

In ultimele previziuni, Insee miza pe o comprimare economica de 0,6% in al doilea trimestru si de 0,2% in al treilea, inainte de o stabilizare in ultimele trei luni ale acestui an.

Potrivit estimarilor Insee, identice cu cele ale guvernului, economia urmeaza sa se comprime cu 3,0% in 2009, cea mai puternica scadere din 1949.

Indicatorul mediului de afaceri din sectorul industrial, publicat de banca centrala, a crescut usor in iulie, la 87 puncte, de la 84 puncte in iunie.

"In iunie, activitatea industriala a fost stabila, dupa declinul inregistrat in iunie", a anuntat institutia intr-un raport lunar asupra sectorului industrial si al serviciilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri