ING Groep NV, cea mai mare companie olandeza de servicii financiare, a raportat primul profit trimestrial dupa trei trimestre consecutive de pierderi, pe fondul evolutiei pozitive a diviziei de asigurari.
Profitul net din al doilea trimestru s-a ridicat la 71 milioane euro (100 milioane dolari) sau trei centi pe actiune, cu mult sub rezultatul inregistrat in perioada similara din 2008, de 1,92 miliarde euro, sau 94 centi pe actiune, a declarat marti ING intr-un comunicat, informeaza Bloomberg, potrivit NewsIn.

Castigurile au fost sub estimarile analistilor chestionati de Bloomberg, care mizau pe un profit net de 362 milioane euro, in medie.

Directorul executiv al grupului, Jan Hommen, care a preluat conducerea in ianuarie, a declarat ca intentioneaza sa stranga opt miliarde euro din vanzarea de active, pentru a-si consolida baza de capital.

Banca a precizat ca a concediat 8.219 angajati, un numar peste cel anuntat initial, si ca spera sa reduca costurile cu 1,3 miliarde euro in 2009.

Compania, creata in 1991 printr-o fuziune, a inregistrat pierderi e 4,98 miliarde euro in ultimele trei trimestre.

Titlurile ING s-au apreciat cu 24%, la 9,12 euro pe actiune, de la inceputul anului.

Grupul are momentan o valoare de piata de 18,8 miliarde euro.

Noul director executiv al grupului si-a prezentat strategia pentru ING in luna aprilie, dupa ce l-a inlocuit pe Michel Tilmant, fostul sef al ING Groep.

ING, care a primit in octombrie 2008 finantari in valoare de 10 miliarde euro din partea statului olandez, intentioneaza sa se concentreze pe operatiunile bancare din zona Benelux, precum si in Polonia, Romania si Turcia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri