Scaderea economica se va tempera in lunile ce vor urma si va urma o perioada de crestere a economiilor Statelor Unite ale Americii (SUA) si tarilor europene, a estimat un membru al consiliului director al Bancii centrale elvetiene, Thomas Jordan.
"Scaderea economica din SUA, dar si din Europa, se va tempera considerabil in lunile ce vor urma", a estimat acesta, intr-un interviu acordat cotidianului economic elvetian Handelszeitung, citeaza NewsIn.

"Pana la sfarsitul anului, ar trebui sa vedem din nou crestere economica durabila in Statele Unite", urmata de Europa la inceputul anului 2010, a subliniat Jordan, care va prelua din 2010 functia de vice-presedinte al bancii centrale elvetiene.

Jordan a subliniat insa ca revenirea economica va fi "fragila" la inceput iar riscurile vor ameninta in continuare evolutia economiilor.

Produsul intern brut (PIB) al SUA a scazut cu 1% in al doilea trimestru, in termeni anuali, rezultatul fiind bun avand in vedere ca economistii mizau pe o contractie mai accentuata, de 1,5%.

In zona euro, PIB-ul s-a contractat cu doar 0,1% in al doilea trimestru.

Momentan, revenirea economica depinde de masurile de relansare adoptate de guverne, mai ales cele legate de politica monetara.

"Nu este deocamdata clar daca efectele acestor masuri sunt de durata", a averizat Jordan.

Oficialul elvetian a confirmat si perspectivele economiei elvetiene, care ar trebui sa inregistreze in 2009 o contractie de 2,5-3% a PIB, pe fondul scaderii exporturilor si investitiilor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri