Guvernul francez a imbunatatit prognoza de scadere a economiei Frantei in acest an, la 2,25% de la 3%, cat estima anterior, a anuntat premierul francez, Francois Fillon, potrivit AFP.
"Criza nu s-a terminat si nu se va termina decat in ziua in care somajul va incepe sa scada. Dar avem o situatie care evolueaza pozitiv. Redresarea economiei este fragila, dar cred ca a inceput sa se observe. De aceea, ne-am revizuit estimarile, dupa revenirea din al doilea trimestru. Daca in ultimii doi ani, de fiecare data am revizuit in scadere, de aceasta data vom revizui in crestere", a declarat Fillon, citat de NewsIn.

Franta a revizuit in sus si prognoza pentru evolutia economiei in 2010, cand se asteapta la o crestere de 0,75%, fata de 0,5% cat anuntase anterior.

"Miscarea este inca modesta, dar este un semnal incurajator. Problema este sa ne asiguram ca aceasta crestere va veni la momentul potrivit si in conditii optime", a adaugat Fillon.

Dupa patru trimestre de scadere, economia franceza a iesit din recesiune din al doilea trimestru al acestui an, cand produsul intern brut a avans cu 0,3%, iar guvernul se asteapta la o stabilizare a economiei in trimestrul al treilea. La randul sau, banca centrala a Frantei estimeaza o noua crestere de 0,3% in trimestrul III.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri