Compania aeriana germana Lufthansa AG vrea sa reduca personalul administrativ cu aproximativ 15% pana in anul 2012, a confirmat un purtator de cuvant al companiei.
Purtatorul de cuvant a refuzat sa precizeze numarul locurilor de munca ce vor fi desfiintate, insa a precizat ca nivelul costurilor de personal va fi redus anual cu circa 5% pana in 2012, relateaza Wall Street Journal (WSJ), citeaza NewsIn.

Acesta a confirmat o informatie aparuta in editia de luni a cotidianului Handelsblatt.

Planul vine dupa un alt program, menit sa reduca nivelul costurilor pe segmentul transportului de pasageri cu 1 miliard euro, si dupa mai multe programe de economii in alte divizii.

Purtatorul de cuvant a mai spus ca salariile managementului administrativ vor fi inghetate in 2009 si 2010 si ca nivelul costurilor materialelor urmeaza sa scada cu 7% pe an.

Victime ale crizei economice mondiale, companiile aeriene europene inregistreaza in prezent pierderi mari, iar aceasta situatie dificila risca sa se prelungeasca odata cu revenirea pretului petrolului si cu extinderea gripei porcine.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri